INT & FIN & N & S  CH & NORDW-02, SW-02,-04 FIN AgCH, S AgCH

Wishdecoy Geri Claudia "Sally"

 

Syntynyt 1.9.2000 narttu / Born female

Kasvattaja  /  Breeder  Tiina  Väli-Mattila   Suomi - Finland

Kooikerhondje Sally on hankittu perheeseemme minun agilitykoiraksi, kokeilemme mihin kauneus riittää myös näyttelyringeissä. Kotona Sally on sopeutunut lapsiperheen nopeaan rytmiin vaivatta, vanhempi koiramme tosin sai tuta mitä on olla iloinen pentu alati kimpussa. Tosin terrierin jälkeen kooikeri on tuntunut vaivattomalta kouluttaa arkielämän sääntöihin. 

Sally on hieman vajaa 40 senttiä säkäkorkeudeltaan, joten kisaamme midi-luokassa. Ensimmäisen nousukuman 1-luokassa voitimme Turussa ATT:n kisoissa 23.2.2002 0-radalla ja viisi viikkoa myöhemmin 1.4.2002 aukesi siirto 3-luokkaan myös ATT:n kisoissa!  Sitten heinäkuussa Satakunnan piirimestaruuskisoissa Sally yllätti voittamalla 1.palkinnon! Ikää tuolloin alle kaksi vuotta!  Kisoista tulokset-sivulla.

Sally voitti sertin Ruotsissa Tukholmassa agilitykisoissa 25.8.2007 ja tuli Ruotsin agilityvalioksi.

   

 

Valitsin roduksi kooikerhondje koska mielestäni tässä rodussa yhdistyvät notkeus-nopeus-riistavietti. Kivan näköinen ja tulee toimeen lastenkin kanssa. Ehkä myös helppohoitoinen turkki ( ei trimmattava ) vaikutti valintaani. 

Sallyn ensimmäinen pentue syntyi 3.2.2004 isänä Xander V. D. Kooikamp Norjasta. Toinen pentue syntyi 30.6.2005 isänä Nobles Nice Nicky V H Runxputtehof.

Kolmas pentue syntyi 13.10.2006 ja isä Manusia`s Limbo joka asuu Ruotsissa.  Bullbenz Kooi -pentuihin voit tutustua Pentueet-sivuilla.

 

Sally on tutkittu 2003 ja 2006 silmien osalta, ei osoita sairautta HC, PRA tai RD.

Tutkittu 11.9.2003 lonkat A/B, kyynäreet 0/0 sekä polvet 0/0 .Kaikki hampaat.

Tutkimukset on suorittanut Tuomas Illukka, PetVet Turku.

Sally on myös DNA-testattu VWD sairauden osalta, ei kantaja.

                                

                                                                                                           

Sallyn kanssa on kuljettu ahkeraan näyttelyissä, ihan mukavalla menestyksellä. .Lue lisää näyttelyt-sivulta.

Sallyn isä Randy on kulkenut useissa näyttelyissä, saavuttanut monen maan valion ja kansainvälisen muotovalion arvon. Sallyn emä Kira on myös käynyt näyttelyissä, saavuttanut muotovalion tittelin ja on hyvin ansioitunut agilityrintamalla. Tullut Suomen agilityvalioksi 2000 sekä Ruotsin agilityvalioksi 2002 ja ollut useana vuonna MM-karsinnoissa.
 
 

  

Taustakuva / background

Jari Trygg