UUTISET 2010  NEW

 

Herning WW-10 Tanska

Sally VETERAN WW-10


26.7.2010  Kooikerhondjeyhdistyksen erikoisnäyttely oli 11.7. ja me siellä isolla porukalla. Kaikki kasvatit saivat hyvät arvostelut, Bullbenz-kasvattajaryhmässä esiintyi  neljä exellentin koiraa, Uffe, Veiko, Keira ja Primo. Oli muuten ainut kasvattajaluokka missä kaikki olivat saaneet erin laatuarvostelussa, sijoituksemme oli kolmas. Peter esiintyi Cirtapsin ryhmässä joka voitti!! Onnittelut Birgittalle! Sally veteraaninartuissa 2.sija.

Seuraavana päivänä Riihimäellä kisattiin kooikerien agilitymestaruudesta, Sally hyllytti itsensä, Sade pudotti yhden muurinkapulan ja siitä 4.sija. Ja lisää agilitykisoja, Rauman kisoissa 24.-25.7. monta rataa. Lauantaina Sade hyppäriltä nolla ja 6.sija tiukilla ajoilla, agiradoilta vitonen ja hyll. Sally sunnuntaina molemmilta radoilta nollat ja sijoitukset molemmilta 3.sijat. Muumimukeja palkintona, niitä nyt aloitamme keräämään. Sade sunnuntaina eka rata vitonen ja toinen rata onneton räpellys-hyll. Uffekin kävi palkinnoilla, muutama virhe radalta mutta hienosti 2.sija!

Veikolle on nyt vahvistettu uusimmat muotovaliotittelit, Suomen, Latvian ja Liettuan valio. Vain Ruotsin muotovaliotitteli on enää vahvistamatta. Ja hienoja tuloksia tippuu koko ajan näyttelyistä, onnittelut Kaisalle.

29.6.2010  Paljon on taas tapahtunut, vähän päivitetty tänne. Pennut ovat muuttaneet omiin koteihin, paljon onnea heille uuteen jännittävään elämään. On meillä hiljaista!! No jotain sentään muutakin kerrottavaan. Raision ryhmänäyttelyssä junnuluokassa Primo komeasti paras uros, serti ja vsp. Onnittelut Kaisa! Peter PU3 ja Sally tällä kertaa veteraaneissa eh1. Veiko on kisannut taas mainiosti agilitya, sertikin napsahti ja siirto kakkosiin, taitava Henrika!

17.6. pakkasimme koko perheen koirineen asuntoautoomme ja matkasimme iltalaivalla Tukholmaan Ruotsiin, matka jatkui sieltä Jönköpingiin seuraavana päivänä. Suunnitelmissa kolme KV näyttelyä. Sally rop-vet kaikkina päivinä sijoittuen pn-kisassa 2, 4 ja viimeisenä päivänä narttujen voitto. Peter esiintyi hienosti, mitä nyt kivan tuoksuinen nurmikko vähän aiheutti päänvaivaa, kahtena ensimmäisenä näytteluypäivinä saimme tyytyä eh2 -sijoituksiin. Viimeisenä päivänä tuomari tykkäsi kovasti, Peter PU 1 serti ja rop, Sallyn ollessa vsp! Jönköpingissä seuraamme liittyivät Marja-Liisa ja Ilkka  Nino-kooikerin kanssa, Nino upeasti cacib ja rop lauantaina, muinakin päivinä sijoittui kivasti pu-kisassa. Loppumatkan ajoimme asuntoautoilla peräkkäin.

Peter CAC & BOB  -  Sally BOS & BOB-veteran                                                          Ilkka & Nino

Ja matka jatkui kohti Tanskaa ja Herningin Maailman Voittaja -10 näyttelyä. Sunnuntaina ajoimme Jönköpingistä Tanskaan Sorö-nimiseen kylään leirintäalueelle. Leiri pystyyn ja grilli tulille. Aamulla jatkoimme matkaa Billundiin, Legolandian leirintäalueelle. Illan vietimme ulkoillen koirien kanssa, levähdimme seuraavaa päivää ajatellen. Seuraava päivä oli siis varattu vierailuun Legolandiassa. Ja millainen paikka, aivan mahtava!

Keskiviikkona illalla ajoimme Herningiin näyttelyn camping-alueelle, siellä oli jo paljon koiraihmisiä ympäri maailmaa. Laitoimme ruokaa ja pelasimme rommi-cupia istuen ulkona kuunnellen iloista puheensorinaa ympäriltämme. Seuraavana päivänä torstaina olikin näyttelypäivä, aamulla on kahdeksalta menimme sisälle näyttelyhalliin varaamaan paikat häkeille. Tilaa oli runsaasti, ehdimme vähän käydä ostoksilla ennen kooikerien arvostelun alkamista. Peter junnuissa eh ja sijoituimme 4.sijalle, Nino avoluokan uroksissa eh myös. Veiko avouroksissa eh. Sally veteraaneissa erinomainen ja voitto! Koska vetsku-uroksia ei ollut niin Sally automaattisesti ROP-veteraani ja Veteraanien Maailmanvoittaja -10!! Sally esiintyi hienosti ja liikkui tyylikkäästi, hän on kumminkin jo 10 vuotias. Rotunsa paras -kehään kutsuttiin useita koiria nartuista ja uroksista, lopulla siellä oli kolme suomalaista koiraa, yksi uros ja kaksi narttua, Sally yksi heistä. Avoimen luokan narttu Ronja valittiin rotunsa parhaaksi, täysin ansaittu voitto! Onnittelut omistajille.

Peter Herning, Tanska

Kävimme Sallyn kanssa pyörähtämässä isossa kehässä ja lähdimme ajamaan Odenseen missä oli meille varattu paikka leirintäalueelta rannan tuntumasta. Syömisen jälkeen lähdimme rannalle kävelemään, koirat pääsivät vapaana juoksemaan veteen! Peter, Sally ja Sade uivat, Ninokin vähän kastoi itseään. Vicky ei innostunut asiasta.

 

Seuraavana päivänä perjantaina taas kamat autoon ja liikkeelle, sää oli upea ja näimme paljon kauniita maisemia. Yksi upein oli Iso Beltin silta. Menimme laivalla Helsingöristä Helsingborgiin, Ruotsin tulli ei ollut yhtään kiinnostunut meidän autosta joten meitä ei pysäytetty vaan jatkoimme matkaa Markarydiin leirintäalueelle missä vietimme juhannuksen rauhallisissa merkeissä. Grillasimme tanskalaisia vasikanlihapihvejä, grillattuja kasviksia ja perunakroketteja sekä salaattia. Ja muutama lasi punaviiniä mansikoiden kera. Vain pikkuriikkiset hyttyset häiritsivät iltaamme joten siirryimme nopeasti Marja-Liisan ja Ilkan autoon pelaamaan rommi cupia. Lauantaille jäi vajaa 400 kilometriä ajoa Tukholmaan, iltalaivalla kotiin. Reissu oli erittäin onnistunut, suuri kiitos kuuluu loistavalle matkaseuralle!! Kiitos Ilkka ja Marja-Liisa! Uutta seikkailua suunniteltaessa...

 

Vaan yksi on poissa laumastamme, Mersu nukutettiin ikiuneen 8.6.2010. En vielä pysty puhumaan asiasta, ehkä joku päivä...


21.5.2010 Kovasti on kiirreitä ollut, sekä pentujen kanssa että töissä. Olen päivittänyt  uusia kuvia Pentueet-sivulle, tai oikeastaan linkin Tytin ottamiin loistaviin kuviin. Osaa käyttää ja hyvä kamera niin saa upeita kuvia meidän ihailtavaksi. Pennut ovat niin syötävän ihania!!

Noa on taas kisannut agilitya, upea nollavoitto!! Onnea Pia, te olette hyviä. Tässä vielä kuva Noasta, otettu Pertunmaan näyttelyssä.

Bullbenz Kooi Verro Geri

15.5. Rauman näyttelyssä Peter ensimmäisen kerran junnuluokassa, tuomari Harto Stockmari olisi toivonut leveämmän etupään ja siitä EH. Sally hienosti ROP & ROP-vet. Primo ROP-pentu, onnittelut Kaisa!  Spanieliliiton II-erikoisnäyttelyssä sunnuntaina 16.5. Seinäjoella Primo jälleen ROP-pentu, pentujen BIS-kehässä sijoittui hienolla esiintymisellä 3.sijalle. Nyt ovat Primon pentunäyttelyt ohitse, olipa hyvää harjoitusta. Peter junnuluokan voitto, PU 1 serti ja VSP häviten vain Sally-mummulle!! Sally siis ROP ja ROP-vet sekä loppukehässä BIS-2 veteraani!! Ja Peterin sisko Isla vielä korjasi narttujen sertin PN3-sijoituksella.

Marika Nikus Spaniels special 2010

Peter CAC & BOS   -  Sally  BOB & BOB-VETERAN + BIS-2 VETERAN

Judge Marjo Jaakkola, both dogs owned by Anne Trygg

 

Koski TL:n näyttelyssä Veiko viimeinen serti valioksi ja ROP! Superonnittelut! Samassa näyttelyssä Primo ROP-pentu. Primo kävi myös Laitilan näyttelyssä ollen siellä myös ROP-pentu.


1.5.2010  Hyvää Vappua! Sadeen pennut nyt kahden viikon ikäisiä, uusia kuvia päivitetty Pentueet-sivulle. Lahden KV näyttelyssä Keira tiukassa Leila Kärkkään arvostelussa cacib ja VSP! Aivan huippuonnittelut Annelle!! Veiko kisannut agilitya, supernollavoitto ja toinen nousunolla siis! Pian teillä Henrikka on se kakkosiin nousu käsillä, aivan varmasti noin hienolla menolla.

kuva Jari Trygg

Wimma on ultrassa varmistettu kantavaksi, pennut syntyvät Kirkkonummella toukokuun loppupuolella. Tiedustelut Wimman pentueesta omistajalta Annikka Seitsalo: annikkaseitsalo@suomi24.fi

 

Bullbenz Kooi Omar Sade

Bullbenz Kooi Omar Sade SERTI VSP Lappeenrannassa

19.4.2010  Sadeen pennut syntyivät perjantain ja lauantain välisenä yönä, 2 urosta ja 3 narttua. Synnytys sujui pitkän alkuponnistelun jälkeen nopeasti, kahdessa tunnissa viisi pentua. Päivittelen kuvia lisää Pentueet-sivulle. Pennuille on alustavasti sovittu jo kodit.

Inka on vedellyt agilitykisoissa kolme nollarataa, ja sertin kera kolmosiin! Superonnittelt Ari ja Virpi!! Primo kävi ensimmäisessä näyttelyssään, loistavalla arvostelulla ROP-pentu! Onnittelut touhukaksikolle Kaisa ja Primo!

10.4.2010  Sadeen kantoaika on sujunut hyvin pyöreissä merkeissä, painoa on tullut noin 3 kg ja viikko on vielä jäljellä laskettuun aikaa. Mutta vaikka kotona on ollut rauhallista odotusta niin muuten bullbenziläiset ovat olleet kovinkin aktiivista porukkaa. Mistäs aloittaisin...

Sally ja Peter Ruoveden näyttelyssä pääsiäismaanantaina, se oli Peterin toinen pentukehä ja rop-pentu jälleen. Ensimmäinen Peterin näyttely oli 28.3. Helsingissä Kaapelitehtaalla missä hän oli myös rop-pentu. Nyt Ruovedellä tuomarina Kirsi Nieminen, Sally veteraaneissa rop-veteraani, paras narttu 1 ja vsp. Näyttelyn loppukehissä vielä BIS-2 veteraani!! Tuomarina BIS-kehässä Pekka Teini.

Peter   Sally

kuvat Tytti Käyhkö

Veiko on keräillyt sertejä, Virosta, Latviasta ja Liettuasta tuli myös cacib mukaan!! Ruotsista serti pääsiäisenä, nyt se viimeinen serti vielä Suomesta kun ikääkin on nyt se kaksi vuotta viimeinkin. Velipoika Noa Pertunmaan näyttelyssä PU 1 serti ja vsp, ropin vei siskopuoli Keira joka sijoittui myös Harri Lehkosen tuomaroimassa loppukehässä RYP-3!!!! Sadeen lapsista hyvin näyttelyissä menestynyt Nuutti Lappeenrannan pääsiäisnäyttelyssä nuortenluokan voitto, PU 1 serti ja vsp, Veiko PU 2 varasertillä. Mielettömän suuret onnittelut kasvattieni omistajille!!!!

Agilitykisoissa Inka on keräillyt vauhdikkaita nollaratoja, yksi uupuu siirrosta kolmosiin. Pian se sieltä tulee, lupailee jo!! Inkan poika Primo on käynyt mätsärissä, loistavasti sijoittui punaisten kolmanneksi. Hyvää treeniä tulevia näyttelyitä ajatelle. Primon omille sivuille löydätte täältä. Ja paljon muutakin on tapahtunut kasvateilleni, en vain nyt saa päivitettyä kaikkea tänne sivuille. Työ haittaa vapaa-aikaa, uusi projektityö vie kyllä arkisin mehut. Onneksi pian kesä ja lomareissu odottavat!!

16.3.2010  Sade on tänään ultrassa varmistettu kantavaksi, pentuja siis odotellaan syntyväksi joskus huhtikuun puolivälissä. Ja ruuhkaa näytti olevan, 5-6 pentua ainakin.  Pentueet-sivulla lisätietoja yhdistelmästä. Sisarukset Wimma ja Inka ovat kisanneet agilitya ja molemmat nousseet kakkosiin, onnittelut ohjaajille! Veiko on käynyt useissa näyttelyissä, cacibeja ja sertejä kotiintuomisina Liettuasta ja Virosta, onnittelut Kaisalle. Veiko & Henrika ja Noa & Pia ovat myös käyneet ensimmäiset viralliset agilitykilpailut, Veikolla ensimmäinen nollatulos jo plakkarissa!! Tsemppiä ohjaajille tuleviin kisoihin!

Muutama kasvatti on käynyt myös mätsäreissä, Olli jopa nappasi sijoituksen ollen punaisten kolmas! Olli on osallistunut myös agilityssa epäviralliseen kilpailuun, ihan kivasti oli mennyt. Ja Primokin on aloittanut toko- ja näyttelykoulutuksen, keväällä vielä näyttäytyvät näyttelykehissä.

Uffen silmät uusintapeilattiin viime perjantaina, kunnossa niinkuin pitääkin.

Meillä kotona rauhallista, pariin pentunäyttelyyn olen Peterin ilmoittanut ja Sallylle muutama agilitykilpailu on katsottuna.

13.2.2010  Sade on astutettu tyylikkäällä uroksella Cavalriina`s Maxi Massimo, odotettavissa siis pentue huhtikuussa. Lisää suunnitelmista Pentueet-sivulla. Wimman terveystulokset ovat nyt tehty viimeisen päälle, kaikki parasta A-ryhmää. VWD-DNA testitulosta odotetaan vielä Hollannista. Ja lisää kisoja vain kisaamaan. Peter on kasvanut reippaaksi nuoreksi urokseksi, olemme käyneet näyttelykoulutuksessa ja opetelleet tottelevaisuutta. Muutamassa näyttelyssä on tarkoitus käydä nyt keväällä.

24.1.2010  Olemme käyneet agilitykisoissa Turussa, viikko sitten TSAU:n kisoissa ja nyt lauantaina ATT:n kisoissa. Viikko sitten Noora tykitti Solen kanssa triplanollan, sijoitukset 4, 2 ja 1. Minulla oli kisaamassa vain Sade, yhden nollan puristimme sijoittuen 4.sijalle. Eilen lauantaina Sade teki joka radalla kontaktivirheen. Tänään sunnuntaina Turun KV näyttelyssä Veikoa taas rokotettiin suuresta koosta, Keira päinvastoin miellytti tuomaria kovasti cacibin verran ollen ROP! Ja lapsenlapset esiintyivät hienosti pentukehässä, Julia VSP-pentu ja Iisa sijoittui Julian perään. Superonnittelut Annelle, Keiran ja kasvattiesi menestyksestä.

Kennelliitto on vahvistanut Sadeelle Suomen agilityvalion tittelin!!!

10.1.2010  Vuosi on alkanut reippaissa merkeissä; pakkasta reippaasti, kisoja reippaasti ja lenkkeilyä reippaasti!!! Hyvinkäällä kävimme Nooran kanssa kisaamassa agilitya, yhdet nollaradat molemmille. Oli kyllä upeaa kisata lämpimässä hallissa kun ulkona pakkasta yli 20 astetta! Sade kuunteli hyvin ja liikkui reippaasti, taisi kinkunsyönti kostautua minulle... Peter oli mukana tutustumassa agilitykisojen fiilikseen.

Hilppa on käynyt näyttelyssä Kajaanissa, tuloksena junnuluokan voitto, PN 4 ja varaserti! Onnittelut Katrille!! Ja kävimme tervehtimässä Primoa Hinnerjoella missä he olivat joulunvietossa Kaisan vanhempien luona. Peter ja Primo laittoivat oikein painit pystyyn lumihangessa, välillä kaivettiin kuoppia.

Primo ja Peter Primo ja Peter

  Primo ja Peter Primo ja Peter

Veikon terveystulokset ovat nyt tulleet takaisin Kennelliitosta, lonkat A/A ja kyynäreet 0/0, ja eikun agilitya vain kisaamaan!!!


Eendenkooi Waardenburg, Hollanti 14.10.2009

 

 


 

Tallinnan tuliaiset 6.-7.6.2009